HEM  //  VÅRA SAFARIER  //  OM TANZANIA  //  OM OSS 

INTRODUKTON
ATT SE OCH UPPLEVA
BORTOM TURISTSTRÅKEN
INSPIRATION/RESEFÖRSLAG
KLASSISK SAFARI
TILLÄGG OCH ALTERNATIV
BOENDE
VARFÖR RESA MED OSS

KONFERENSRESOR

 
ATT SE OCH UPPLEVA
 
NÅGRA PLATSER VI REKOMMENDERAR VID ETT FÖRSTA BESÖK  

SERENGETI är parkernas park. Trots sin berömmelse och sitt rykte är parken fortfarande relativt ostörd när du kommer bort från de stora och vanliga turiststråken. En safari av hög standard kan här ge den ojämförligt bästa erfarenheten och upplevelsen av vilda djur som någon människa kan få. Nationalparken är 14 763 kvadratkilometer (stor som Småland). Det är den äldsta parken i Tanzania och har kanske världens största samling av vilda djur. Namnet kommer av maasaiernas ord siringet vilket betyder ändlös slätt.
   
NGORONGORO - den berömda kratern har beskrivits som ett av världens stora underverk. Åtta miljoner år sedan var platsen en aktiv vulkan men den kollapsade och skapade en spektakulär krater som är 610 meter djup och nästan 20 kilometer i diameter. Kratern utger dock endast en tiondel av vackra Ngorongoro Conservation Area. Med undantag för giraff, topi, impala och krokodil bor nästan alla arter av Afrikas vilda djur nere i kratern, inklusive svart noshörning och en stor mängd rovdjur.
   
LAKE MANYARA - Parken ligger mellan kanten på Rift Valley och sjön och är relativt liten med sina 325 kvadratkilometer. Den ar grön året om och, förutom vacker natur, finner man därför en stor mängd djur, bl a sällsynta fåglar, elefanter, bufflar, zebror, antiloper, flodhästar och många fler arter.  
 
TARANGIRE – parken är mest berömd för sina stora och hundra-åriga Baobabträd, och de stora hjorder av elefanter som söker vatten i floden som parken är döpt efter. Men här finns många andra djur och sevärdheter och det är en alldeles speciell park som vi gärna rekommenderar ett besök.
   
ZANZIBAR - Att vandra genom de smala gränderna i Zanzibars historiska huvudstad, Stone Town, ger en alldeles speciell känsla. Det finns något spännande och intressant runt varje gathörn. Vi rekommenderar en guidad rundtur och ett besök på marknaden. När skymningen faller kommer havet till liv och du äter middag i en svalkande bris.

Stadens attraktioner till trots kommer dock de flesta till Zanzibar för att få några lata dagar på dess vackra, vita stränder och för att bada, dyka, snorkla och fiska i Indiska Oceanen.
   
KILIMANJARO
Afrikas högsta berg, nästan 6000 meter över havet, består av tre utbrunna vulkaner, Mawenzi, Kibo och Shira. En vandring uppför detta berg tar dig genom otroligt vacker natur bestående av bergsregnskog, savann, stäpp, öken och glaciär. Du kan välja mellan flera olika rutter för att nå toppen. Den vanligaste är Marangu route, som också är den lättaste. Du övernattar i små hytter och maten serveras i mässhus. Lite svårare men också ännu vackrare är Machame route.
   

 Du sover i tält hela vägen. Ingen av dessa turer och kräver speciella kunskaper i klättring. Andra rutter är Mweka, Umbwe, Shira och Rongai.

Man sover i sovsäck, vägleds alltid av våra professionella guider, maten lagas av en duktig kock och bärare tar hand om all din tunga packning. Själv behöver du bara koncentrera dig på att vandra. Du kan välja att lägga till en extra dag för acklimatisering. När du anmäler dig till oss for att bestiga Kilimanjaro ger vi dig många tips för att packa rätt och goda råd for att öka dina chanser att nå toppen.

 


 

Mind & Soul Travel (TZ) Ltd
P.O. Box 6246, Arusha, Tanzania
Tel. +255 (0)784 683655 or +255 (0)786 234070 info@mindsoultravel.com