HEM  //  VÅRA SAFARIER  //  OM TANZANIA  //  OM OSS 

INTRODUKTON
ATT SE OCH UPPLEVA
BORTOM TURISTSTRÅKEN
INSPIRATION/RESEFÖRSLAG
KLASSISK SAFARI
TILLÄGG OCH ALTERNATIV
BOENDE
VARFÖR RESA MED OSS

KONFERENSRESOR 
inspiration och reseförslag
 
Vi på Mind & Soul Travel lär från våra egna erfarenheter och genom våra resenärers kommentarer, och vi anpassar våra resförslag därefter. Vi ökar ständigt våra kunskaper och vi skräddarsyr enligt dina önskemål, så delge oss dina drömmar så skapar vi tillsammans den bästa semestern för just dig. Nedan finner du några av alla de resor vi arrangerat tidigare, och kanske kan det även inspirera dig.
 
 

Romantisk semester för två – Smekmånad
Vi kan organisera bröllop på Zanzibar eller romantisk smekmånad i vildmarken, allt efter er budget och önskemål.

Födelsedagsfirande
Vill du fira din födelsedag med något speciellt så är en safari i Tanzania i kombination med lite flärd på exotiska Zanzibar den perfekta platsen. Vi organiserar uppvaktning och skräddarsyr din semester för att passa dina önskemål.

Rekreation, inspiration och avkoppling
- Må Bra safari och Spa vid Indiska Oceanen

En långsam safari på lyxiga lodger där du har tid att koppla av vid poolen eller professionell massage efter en dags upplevelse av vilda djur och spektakulär natur. Avslutas på Zanzibar med Spa och sol & bad pa vidsträckta vita stränder som kantar den turkosblå Indiska oceanen.

Familjesafari
Vi tar hänsyn till barnen och hela familjens behov när vi skräddarsyr en safari för familjen. Egen bil för familjen, tid för lek i poolen och extra aktiviteter som underhållning så att barnen tycker safarin är mer spännande än tröttsam.
 
 


Drömsafari i tält och lyxiga lodger till ett överkomligt pris – Upplev den känsla som Karen Blixen beskrev i sina böcker och som blev känd i filmen Mitt Afrika. Du kan valja mellan olika typer av boende: lyxiga, bekvama lodger; mellanklasshotell, mer eller mindre lyxiga talt eller en kombination av lodge och taltboende.

Flyg ena vägen och kör den andra – en lite dyrare men också betydligt bekvämare safari där du sparar tid och undviker onödig möda på de skumpiga transportsträckorna.

Natur och Kultur – för dig som är lika intresserad av att uppleva Afrikas kulturer och besöka olika naturstammar, som att se och uppleva de vilda djuren. Till exempel kan du bo på små lokala hotell mitt i vardagslivet, besöka småbyar eller bondgårdar, få en guidad rundtur i Arusha, besöka traditionella stammar, lokala skolor och/eller vandra i naturen med lokala guider.

Viltsafari och Lake Victoria – starta färden i Arusha, åk genom de berömda parkerna och se vilda djur längs vägen och avsluta med ett besök vid Lake Victoria. I och vid Lake Victoria kan du fiska, paddla kanot, cykla, vandra och bada. Under denna turen kommer du ofta i kontakt med lokala kulturer. Du kan välja att flyga en sträcka eller åka bil genom parkerna både dit och tillbaka, eller bila tillbaka genom Kenya till Nairobi. Har du tid kan du också kombinera denna turen med kulturella möten, ett par dagar i Maasai Mara, Kenya och/eller Indiska Oceanen.

Ostkusten med stopp för djur och natur längs vägen – upplev en annorlunda del av Tanzana, bortom de mest välbesökta platserna. Rekommenderas speciellt för dig som vill ha riktigt bra dykning i Indiska Oceanen.

Södra rutten – besök Selous, Ruaha och andra parker i den södra delen av Tanzania dit färre turister åker men som erbjuder djurliv både till sjöss och på land, bland annat finns det vildhundar endast i dessa parker.

Västra rutten – besök de schimpanser som blev berömda genom Jane Goodall.

Kenya och Tanzania - landa i Nairobi och åk via Maasai Mara till Lake Victoria. Därefter går färden vidare genom de berömda parkerna Serengeti, Ngorongoro, Lake Manyara och Tarangire. Kombinera med fiske på öarnan Lukuba eller Robondo i Lake Victoria eller sol och bad på Lamu eller Zanzibar.

Kilimanjaro – för den som vill bestiga Afrikas högsta berg.

 

 
Kortsafari - besök Tarangire och Ngorongoro kratern, bo i lyxig camp vid västra Kilimanjaro eller gör en dagstur till Arusha National Park - lämpliga turer för dig som vill tillbringa mer tid på stranden, bestiger Kilimanjaro och vill ha kortare tid i vildmarken, eller om du besöker Arusha av andra anledningar än enbart semester.

Specialistresor - vi ordnar safarier i kombination med studiebesök på sjukhus, skolor, barnbyar, kaffeodlingar, gruvor eller
eller andra intresseområden

Singelresor
Vi har ibland speciella äventyrsresor för dig som vill ha resesällskap, gemenskap vid måltiderna och dela kostnaderna för safarin. Kontakta oss för mer information.

Tillägg
De olika rutterna erbjuder utflykter och tillägg såsom ballongfärd, dykning, kryddtur, simma med delfiner, rida kamel, spela golf, fiska, besöka byar från olika stammar och kulturer, bo i en maasaiby och uppleva deras vardag men med hygieniska krav, vandringar, Spa, Oldupai museum och mycket mycket mer.

Samtliga turer är en dröm för den som är intresserad av fotografering!

Kontakta oss för mer information info@mindsoultravel.com
 
 


 

Mind & Soul Travel (TZ) Ltd
P.O. Box 6246, Arusha, Tanzania
Tel. +255 (0)784 683655 or +255 (0)786 234070 info@mindsoultravel.com