HEM  //  VÅRA SAFARIER  //  OM TANZANIA  //  OM OSS 

INTRODUKTON
ATT SE OCH UPPLEVA
BORTOM TURISTSTRÅKEN
INSPIRATION/RESEFÖRSLAG
KLASSISK SAFARI
TILLÄGG OCH ALTERNATIV
BOENDE
VARFÖR RESA MED OSS

KONFERENSRESOR 
TILLÄGG OCH ALTERNATIV
 
 • Du kan starta eller avsluta din safari med ett besök vid Västra Kilimanjaro - intill gränsen till Amboseli park, vid foten av Kilimanjaro, bor du i bekväma tält med privat wc och dusch. Området är känt för sina stora elefanthannar och du kan bland annat vandra, leta vilda djur i öppen bil och delta i masaiernas ceremonier.

• Bestig Afrikas högsta berg – Mt Kilimanjaro, före eller efter din safari.

• Förläng safarin med ett besök hos Hadzabe – en naturstam som jagar med pil och båge och talar klickspråket. Du bor på ‘tented lodge’ vid Lake Eyasi. Ett alternativ för dig som är lika intresserad av annorlunda kulturer som djurlivet.

• Besök den levande vulkanen Oldonyo Lengai och Lake Ndutu. Kör ‘bakvägen’ till Serengeti – en tur för dig som vill bortom de vanligaste turiststråken.

• FÖrläng safarin med ett besök vid Lake Victoria och fiska bl a Nilaborre vid ön Lukuba.

• Istället för, eller i kombination med Zanzibar, kan du välja att åka till kustlinjen på fastlandet. Pangani - kusten några km söder om hamnstaden Tanga är mycket vacker och stränderna i det närmaste orörda. På Emayani Beach Lodge eller det billigare alternativet Tulia, kan du dyka, snorkla och fiska. Du tar dig dit med buss från Arusha, med lokalt flyg från Arusha, Zanzibar eller Dar, eller med båt från Zanzibar.

• Vi kan organisera utflykter och tillägg såsom:
ballongfärd, dykning, kryddtur, simma med delfiner, rida kamel, spela golf, fiska, besöka byar från olika stammar och kulturer, bo i en maasaiby och uppleva deras vardag men med hygieniska krav, vandringar, Spa, Oldupai museum och mycket mycket mer.
 


 

Mind & Soul Travel (TZ) Ltd
P.O. Box 6246, Arusha, Tanzania
Tel. +255 (0)784 683655 or +255 (0)786 234070 info@mindsoultravel.com