HEM  //  VÅRA SAFARIER  //  OM TANZANIA  //  OM OSS 

INTRODUKTON
ATT SE OCH UPPLEVA
BORTOM TURISTSTRÅKEN
INSPIRATION/RESEFÖRSLAG
KLASSISK SAFARI
TILLÄGG OCH ALTERNATIV
BOENDE
VARFÖR RESA MED OSS

KONFERENSRESOR 
klassisk safari i norra tanzania
 
Dag 1 Tarangire
En mycket vacker nationalpark, berömd för sina stora och hundra-åriga Baobabträd, och de stora mängder av elefanter som söker vatten i floden som parken är döpt efter.

Här finns ocksa många andra djur och sevärdheter och det ett paradis for fågelintresserade.

 

Dag 2 Lake Manyara nationalpark
Längs kanten på Rift Valley, vid sjön med samma namn ligger denna relativt lilla park på 325 kvadratkilometer.


Den är grön året om och, förutom vacker natur, finner man därför en stor mängd djur, bl a sällsynta fåglar, elefanter, bufflar, zebror, antiloper, flodhästar och många fler arter.

 
Dag 3 - 4 Serengeti
Den mest berömda och största parken. Nationalparken är 14 763 kvadratkilometer (stor som Småland). Det är den äldsta parken i Tanzania och har kanske världens största samling av vilda djur.


Det är här du har möjlighet att se migrationen och vi vågar nästan garantera lejon, gepard, leopard, buffel, giraffer och mycket mer. Men djuren är vilda och rör sig fritt och letandet efter var djuren befinner sig olika dagar ger en fantastisk naturupplevelse då ni kör över den oändliga slätten.

En välplanerad safari här ger er en oförglömlig upplevelse av storartad natur och spännande möten med djuren.


 

Dag 5 Ngorongoro
Den berömda kratern har beskrivits som ett av världens stora underverk. Många miljoner år sedan var platsen en aktiv vulkan men den kollapsade och skapade en spektakulär krater som är 610 meter djup och nästan 20 kilometer i diameter.


Kratern utger dock endast en tiondel av vackra Ngorongoro Conservation Area.

Med undantag för giraff, topi, impala och krokodil bor nästan alla arter av Afrikas vilda djur nere i kratern, inklusive svart noshörning och en stor mängd rovdjur.


 
Dag 6 Zanzibar
Att vandra genom de smala gränderna i Zanzibars historiska huvudstad, Stone Town, ger en alldeles speciell känsla.


Det finns något spännande och intressant runt varje gathörn. Vi rekommenderar en guidad rundtur och ett besök på marknaden. När skymningen faller kommer havet till liv och du äter middag i en svalkande bris.
 
Stadens attraktioner till trots kommer dock de flesta till Zanzibar för att få några lata dagar på dess vackra, vita stränder och för att bada, dyka, snorkla och fiska i Indiska Oceanen.

Läs mer om våra safarier, om Tanzania, olika boendealternativ, konferensresor, rekommendationer och mycket mer på vår engelska hemsida. Klicka här.
 


 

Mind & Soul Travel (TZ) Ltd
P.O. Box 6246, Arusha, Tanzania
Tel. +255 (0)784 683655 or +255 (0)786 234070 info@mindsoultravel.com